Alternatív alapanyagok felhasználása kovásszal készült sütőipari termékekben

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Témaválasztásom során célomként tűztem ki olyan termékek kialakítását, melyek beltartalmi paramétereit tekintve értékes tápanyagokban gazdagok, amellett pedig sütőipari felhasználhatóság szempontjából is megállják a helyüket. Különböző alternatív liszteket (köles, hajdina, amarant, zab) választottam alapanyagul, és mindegyiket háromféle arány szerint kevertem búzaliszttel. A kedvezőbb íz és állag eléréséért kovászos eljárással készítettem a cipókat. Az így kapott termékeken különféle vizsgálatokat végeztem, melyekből mind technológiai, mind pedig beltartalmi paraméterekre következtethettem.

Leírás
Kulcsszavak
alternatív, sütőipar, kovász, amarant, köles, zab, hajdina
Forrás