Pektináz enzim aktivitásának mérése

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Laboratóriumi méréseim során a pektináz reakciót különböző pektin vagy különböző en-zimkoncentrációk alkalmazásával vizsgáltuk. Először a pektin-oldatok viszkozitását 25 és 45 ° C-on mértem a pektin koncentráció és viszkozitás (kalibrációs görbék) közötti összefüggés kiszámításához. A második vizsgálatban a szubsztrát koncentrációnak a reakciósebességre gyakorolt hatását 45 ° C-on vizsgáltam pektinkoncentráció mellett 1-4% -kal, 100 μl Pectinase 5S enzimmel enzimként. Harmadszor, az enzimkoncentrációnak a reakciósebességre gyakorolt hatását 45 ° C-on tanulmányoztam, különböző mennyiségű enzim hozzáadásával 1,5% -os szubsztrát oldathoz. A két enzimkészítmény a következők voltak: Pectinase 5S és Pectinex Ultra AFP.

Leírás
Kulcsszavak
pektin, pektináz enzim, viszkozitásmérés
Forrás