A laktózmentes túró higiéniai és és érzékszervi állapotának vizsgálata és hatása a minőségre

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Diplomamunkám célja a laktózmentes túró minőségét befolyásoló tényezők feltárása, vizsgálata. Egy tejfeldolgozó üzem által kapott adatokból következtettem a laktózmentes túró minőségére, enterobaktérium-szám, illetve élesztő-és penészgombaszám tekintetében. Önálló vizsgálataim egy részét képezi a laktózmentes túróminták enterobaktérium-szám vizsgálata illetve a minőséget befolyásoló érzékszervi tulajdonságok vizsgálata, profil-analízis módszerével. A kiértékelt eredmények vonatkozásában következtettem a laktózmentes túró minőségére.

Leírás
Kulcsszavak
túró, laktózmentes, higiénia, érzékszervi tulajdonság, minőség
Forrás