A speciális étrendűek fogyasztói szokásainak feltérképezése

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Korunk egyik népbetegségeként lehet említeni, az egyre több embert érintő ételallergiát és ételintoleranciát. Ezeknek az egyre többet használt szavaknak a jelentése jelentősen eltér egymástól. Az ételallergiában szenvedőknek az immunrendszere, míg az ételintoleranciában szenvedőknek pedig az emésztőrendszere ad figyelmeztető jeleket, allergiás tünetek formájában az egyénnek. Ezeknek a betegeknek a fogyasztási szokása különösen nagy körültekintést és odafigyelést igényel, a később bekövetkező akár súlyos problémák elkerüléséhez. Mindkét esetben akár kisgyerek, akár felnőtt korban is, kortól függetlenül válthat ki kellemetlen reakciókat a szervezetben. Egyre több olyan szakirodalmat, heti vagy napilapot találunk, amiben szó esik a témáról, és ahol kiderül, hogy nagyon sok a szakértő és az úgynevezett ”mondvacsinált szakértő” ezzel kapcsolatban. Az olvasókat kihasználva befolyásolják, mint potenciális vásárlókat akár az írott sajtó vagy a közmédia által. Úgy gondolom, hogy sok az olyan fogyasztó, akik gondos utána olvasás nélkül próbálják követni az előbb említett helyeken leírtakat és igyekeznek javítani egészségi állapotukon. Itt elsősorban a fogyókúrázókat említeném meg.

Leírás
Kulcsszavak
speciális, ételallergia, ételintolerancia, fogyasztás
Forrás