Energiaitalok antioxidáns hatású vegyületeinek és elemtartalmának vizsgálata

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Vizsgálataim egyik fő pontja, a manapság felkapott antioxidáns tartalom meghatározása. Az antioxidánsokkal az átlagos fogyasztó a szabad gyökök megkötését, ezáltal a betegségek megelőzését és a fiatalság megőrzését társítja. Rengeteg kutatás zajlik tényleges mechanizmusának megértése kapcsán, ám egészségmegőrző szerepében nincs kétség. Ezen túl a szintén antioxidáns hatású flavonoidok tartalmát vizsgálom. Ezek az antioxidánsok növényvilágban elterjedt képviselői, melyeket felfedezésükkor még vitaminként írtak le. Ugyan emberi szervezetre gyakorolt hatásuk a mai napig nem tisztázott teljes egészében, de jótékony hatásuk rögzült a köztudatban. Méréseim kiterjednek a vizsgált minták elemtartalmának mérésére is, ezzel a szervezet számára szükséges ásványi anyagok jelenlétét és mennyiségét szeretném meghatározni. A különböző makro- és mikroelemek kiemelt fontosságúak a szervezet számára. Nélkülük a szervezet optimális működése nem megoldható: az enzimek, hormonok és a vitaminok sem képesek kifejteni hatásukat.

Leírás
Kulcsszavak
Energiaital, antioxidáns, elemtartalom
Forrás