Baromfihús mikrobiológiai paramétereinek jellemzése

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A baromfihús nemcsak Magyarországon, de a világ számos más országában is fontos táplálékot jelent a népesség számára. Európában a marha és a sertés mellett a baromfihús a legkedveltebb húsfélék közé tartozik. Dolgozatomban egy magyarországi baromfivágó- és daraboló üzemből származó, különböző brojlercsirke termékeket elemzek és hasonlítok össze mikrobiológiai paramétereik alapján. Célom a hazai tenyésztésű és feldolgozású brojlercsirkék húsának mikrobiológiai jellemzőinek, biztonságosságának vizsgálata, a legelterjedtebb, emberre veszélyes kórokozó baktériumok jelenlétének kimutatásán, illetve mennyiségének meghatározásán keresztül. Munkám során hazai baromfihúsok Campylobacter, Salmonella, Listeria, E.coli, Staphylococcus aureus, és összcsíraszám tartalmát vizsgáltam a rendelkezésemre álló eredmények alapján.

Leírás
Kulcsszavak
baromfi, mikrobiológia, Salmonella, Listeria, E.coli, Campylobacter, Staphylococcus
Forrás