A trappista sajt érésének, beltartalmi paramétereinek és a sótartalom diffúziójának vizsgálata eltérő tárolási körülmények mellett

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A fogyasztói igények kielégítése már nem csak a mennyiségi paraméterekre korlátozódik, hanem egyre inkább elsődlegessé válik a termékminőség. Annak érdekében, hogy minden elvárásnak megfelelő produktumot tudjuk előállítani, kifogástalan minőségű alapanyagra van szükség. Mindemellett hangsúlyos szerepet kap az előállítás technológiája, továbbá sajttípustól függően a tárolási körülmények. A végtermékben a tárolás alatt, az érlelés szakaszában is aktív biokémiai reakciók játszódnak le. Ha az érés optimalizált körülmények közt megy vége, kiváló élvezeti értékkel rendelkező sajtot kapunk eredményként. Szakdolgozatomban tehát arra keresem a választ, hogy a trappista sajtok összetételében, a só diffúziójában és az érzékszervi tulajdonságokban milyen hatást gyakorol a különböző hőfokon történő érlelés.

Leírás
Kulcsszavak
sajt, sajtgyártás, trappista sajt, tejipar
Forrás