Innovációs lehetőség a pálinka előállítás területén a Rozsréti Pálinka Manufaktúrán keresztül

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Diplomamunkámban az innováció lehetőségét kutatom a pálinka előállítás területén. Kutatásomban bemutatom, hogy milyen innovatív ötletet kell egy pálinkafőzdének bevezetni ahhoz, hogy versenyképes vállalat tudjon maradni a szeszipari ágazaton belül. A szakirodalmi áttekintésben bemutatom az innováció fogalmát jellegét, kitérek az innováció és a vállalat kapcsolatára és az innováció folyamatára, típusaira, majd megvizsgálom az innovációs stratégiát is. Az anyag és módszer során saját családi vállalkozásunkat, mint a Rozsréti Pálinka Manufaktúrát mutatom be, ahol kitérek vállalkozásunk jövőbeni céljaira és SWOT-analízisére is. Kutatásomban esettanulmányként bemutatok egy általam megfogalmazott innovatív eljárással készült terméket, majd pálinka szakértők véleményeivel alátámasztom, hogy nem csak termék de maga az előállítási folyamat is innovatív, illetve maga a termék életképes tud lenni a piacon.

Leírás
Kulcsszavak
innováció, pálinka, innovációs lehetőség, SWOT-analízis
Forrás