A baromfi párizsi HACCP rendszerének bemutatása az Alföldi-Hús Zrt-nél

Dátum
2008-01-21T08:52:18Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Az egészséges ember számára a rendszeres húsfogyasztás szervesen hozzátartozik a teljes értékű táplálkozáshoz. A hús és húskészítmények –gazdag mikroelem- és vitamintartalmuk következtében- fontos, részben aligha vagy egyáltalán nem helyettesíthető szerepet töltenek be (SZŰCS, 2002). E termékcsoport az élelmiszerek közül az egyik legfontosabb. Szervezetünk a hús és húskészítmények fogyasztása során jut hozzá a számára nélkülözhetetlen fehérjékhez (esszenciális aminosavakhoz), valamint a mindennapi létezéshez szükséges energia egy részéhez. Régmúlt korok emberei a húsfogyasztást a jóléttel és gazdagsággal kötötték össze. Napjainkban e termékcsoport fogyasztása mindennapossá vált, így jellemzően a lakosság hozzájut a szervezet működéséhez szükséges alapvető anyagokhoz.

Leírás
Kulcsszavak
baromfihús, élelmiszerfeldolgozás, HACCP, Alföldi Hús Zrt
Forrás