Búzalisztek alveográfos értékeinek változása adalékanyagok hozzáadásának hatására

Dátum
2008-01-21T09:56:28Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A búza különleges helyet foglal el a szántóföldi növények, különösen a gabonanövények között. A mindennapi kenyerünk alapanyaga, tehát fontos népélelmezési cikk. A kenyér pedig az az élelmiszer, amely a világ minden pontján, minden időben elengedhetetlen volt az alapvető szükségletek kielégítéséhez, és ma is ezt a szerepet tölti be. Hazánkban a minőségi búzának, valamint a kenyér minőségének mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottak. Magyarország ökológiai adottságai kiválóan megfelelnek a búza nagy mennyiségben történő termesztésére. A mennyiség mellett azonban egyre nagyobb szerepet játszanak a minőségi paraméterek, és véleményem szerint fontos lenne elsődleges szempontnak ezt tekinteni.

Leírás
Kulcsszavak
lisztminőség, sütőipar, élelmiszerminőség
Forrás