Adatok a szőlészeti és borászati terroir alany faktorának megítélésére

Dátum
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Kezdetben a szakdolgozatban az olvasó megismerkedhet a földrajzi eredetvédelemmel, valamint a szőlészeti és borászati terroir fogalmával. Szó esik a 2008-as borreform körülményeiről. A bor ízvilágának legfontosabb befolyásoló tényezőivel ismerkedik meg az olvasó. Fontos sarokkövek a dolgozatban a szőlő ásványi anyag felvétele, azon belül is a kálium kiemelkedő szerepet kap, valamint a fémek szerepe is tárgyalásra kerül. A szőlő alanyfajták bemutatása is megjelenik a dolgozatban. Bemutatásra kerül az IPC-OES mérés menete. Az eredmények kielemzése során elemenkénti összehasonlítás látható, valamint az ezekhez az elemekhez tartozó fontos tudnivalók is helyet kaptak.

Leírás
Kulcsszavak
szőlő, bor, borászat, szőlészet, terroir, alanyfajta
Forrás