A disznósajt összetevőinek és a késztermék minőségi, mikrobiológiai állapotának vizsgálata

Dátum
2009-11-09T11:13:02Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Munkám során egy élelmiszeripari termék (disznósajt) minőségi vizsgálatát végeztem.A mikrobiológiai vizsgálataim során a mezofil aerob élőcsíraszám, kóliformok, mezofil szulfitredukáló baktériumok jelenlétét vizsgáltam.A mennyiségi összetevőknél a víz-, fehérje-, NaCl-,szárazanyagtartalom elemzését végeztem.Érzékszervi tulajdonságok elemzésénél az Élelmiszerkönyvben meghatározott tulajdonságok szerint ellenőriztem.

Leírás
Kulcsszavak
mikrobiológia, hús, érzékszervi vizsgálatok, minőség
Forrás