Különböző burgonyafajták beltartalmi paramétereinek az összehasinlító értékelése

Dátum
2010-05-28T09:31:32Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

A burgonyának feldolgozási céltól függően különböző minőségi tulajdonságnak kell megfelelnie. A minősége elsősorban a fajtatulajdonságtól függ, de még befolyásolja az ökológiai tényezők (csapadék mennyisége, eloszlása, hőmérséklet, talajtípus), az alkalmazott agrotechnika (talajművelés, tápanyagellátás, ültetés, töltögetés, növényvédelem, öntözés, betakarítás) és a tárolás is. A vizsgálataim során három salátának és három főzni való burgonyafajtának a szárazanyag-, keményítő-, fehérje-, redukáló cukor-, kalcium-, magnézium- és káliumtartalmát néztem meg. Mind a teljes gumóra vonatkoztatva, mind külön-külön a gumó egyes rétegeiben.

Leírás
Kulcsszavak
burgonya, minőség, keményítőtartalom, rétegenként
Forrás