Sütéspróba paramétereinek hatása a próbacipó tulajdonságaira

Dátum
2010-10-26T10:49:49Z
Folyóirat címe
Folyóirat ISSN
Kötet címe (évfolyam száma)
Kiadó
Absztrakt

Végighaladva a gabonától, a kenyér gyártási folyamatán keresztül, egészen a próbacipó sütésig átfogó képet kaphattunk arról, hogy milyen fontos részét képezi a mai magyar élelmiszeriparnak a sütőipari szakágazat. A szakdolgozatomban az egyik legfontosabb gabonavizsgálati módszer, a próbacipó sütés technológiáját, majd a késztermék, a próbacipó érzékszervi és fizikai tulajdonságait vizsgáltam. A célom az volt, hogy az ismertetett három, összetételében eltérő recept milyen mértékben befolyásolja a vizsgált tulajdonságokat továbbá, hogy a kapott eredmények milyen mértékben térnek el egymástól.

Leírás
Kulcsszavak
sütéspróba, próbacipó
Forrás