Hallgatói dolgozatok (MÉK)
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
Böngészés
Hallgatói dolgozatok (MÉK) Szerző szerinti böngészés "Aczél, Anna"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető A fehércsokoládé természetes színezési módjai és beltartalmi értékeinek vizsgálataAczél, Anna; Diósi, Gerda; DE--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási KarA csokoládé az egyik legkedveltebb édesség korosztálytól függeltenül. Azonban a fehércsokoládé a tej- és az étcsokoládéhoz képest a kakaó hiánya miatt jóval alacsonyabb beltartalmi értékekkel rendelkezik. Dolgozatom fő célja volt, hogy megtaláljam azokat a dúsítóanyagokat, amelyekkel feltűnő színű és kellemes ízű pralinékat lehet készíteni,valamint beltartalmi értékeik növeléséhez is hozzájárulnak. A kutatómunka során a fehércsokoládé dúsításához különböző színezőanyagokat használtam fel. A felhasznált anyagok a következők voltak: liofilizált málnapor, kakaó, kurkuma, céklapor, zöldárpa, gyömbér, matcha tea, spirulina alga, fahéj és szén. A mérések során az elkészült csokoládék szárazanyag-, összes polifenol- és flavonoid tartalmát vizsgáltam, valamint tesztelő személyek segítségével organoleptikus elemzést készítettem.