Repozitórium logó
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
Repozitórium logó
  • Kategóriák és gyűjtemények
  • Böngészés
  • English
  • Magyar
  • Bejelentkezés
    Kérjük bejelentkezéshez használja az egyetemi hálózati azonosítóját és jelszavát (eduID)!
  • Digitális könyvtár
  • Hallgatói dolgozatok
  • PhD dolgozatok
  • Publikációk
  1. Főoldal
  2. Böngészés szerző szerint

Szerző szerinti böngészés "Papp, Benedek"

Megjelenítve 1 - 9 (Összesen 9)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    A deficiency of manganese ions in the presence of high sugar 5 concentrations is the critical parameter for achieving high yields 6 of itaconic acid by Aspergillus terreus
    (2015) Karaffa, Levente; Diaz, Rafael; Papp, Benedek; Fekete, Erzsébet; Karaffa, Erzsébet Mónika; Kubicek, Christian P.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Az antifungális szerek csoportosítása, fermentációs úton előállított antifungális szerek
    Kovács, Anett; Papp, Benedek; Karaffa, Levente; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Kémiai Intézet
    Az antifungális szerek csoportosítása, működésük leírása. A csoportok összehasonlítása és aktivitása különböző gomba fajokkal szemben. Valamint fermentációs előállítása néhány főbb antifungális szernek pl. amfotericin B, natamycin, nystatin, echinocandinok és miconazol.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Citromsav előállítása fermentációs úton és piaci helyzete
    Puhola, Brigitta; Papp, Benedek; Karaffa, Levente; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    Dolgozatomban a citromsav előállításának fermentációs módjaival foglalkoztam, mely magába foglalja a felszíni- és süllyesztett tenyészetet, illetve a most piacra törő szilárd fázisú fermentációt is. Nagy hangsúlyt fektettem a leggyakrabban használt Aspergillus niger fonalas gombára, de kitértem a Yarrowia lipolyticára is.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Fermentációs úton előállított enzimek, a celluláz enzim felhasználása az iparban
    Forgács, Ildikó Noémi; Papp, Benedek; Karaffa, Levente; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    Dolgozatomban bemutatom az enzimek széles körű ipari felhasználását, különös tekintettel a kereskedelmi célú celluláz enzim termelésre.
  • Nincs kép
    TételSzabadon hozzáférhető
    High cell density cultivation of the chemolithoautotrophic bacterium Nitrosomonas europaea
    (2016) Papp, Benedek; Török, Tibor; Karaffa, Erzsébet Mónika; Fekete, Erzsébet; Flipphi, Michel; Karaffa, Levente
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A karbon katabolit represszió jelensége és kiküszöbölése
    Sallós, Dorottya; Karaffa, Levente; Papp, Benedek; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    A karbon katabolit represszió részletes tanulmányozása genetikai, ipari és gazdasági megközelítésekből. A folyamat mechanizmusának ismertetése baktériumokban és eukarióta szervezetekben. A jelenség kapcsolata más szabályozó rendszerekkel. A béta-galaktozidáz és a lac operon. A Pasteur- és Crabtree-effektus. Gyártástechnológiai szerepe az antibiotikum-, az alkohol-, a tejsav-, és a koleszterinszintet csökkentő farmakonok előállításában.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    Lassan növekvő baktériumtörzs tenyésztése dializáló membránfermentorban
    (2013-12-16T08:24:56Z) Papp, Benedek; Karaffa, Levente; Török, Tibor; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    A Nitrosomonas europaea egy obligát kemolitotróf autotróf baktérium, mely az életfolyamataihoz szükséges összes energiáját az ammónia nitritté történő oxidációjából nyeri. A törzs hosszú generációs idővel rendelkezik, a sejtek növekedését számos környezeti paraméter gátolja, így egy nagy sejtsűrűségű tenyészet előállítása nem egyszerű. Ennek a problémának a leküzdésére jelent megoldást egy dializáló membránfermentor alkalmazása, mellyel a sejtek környezetében lecsökkenthető az esetleges gátló anyagok koncentrációja így a törzs növekedése zavartalan maradhat és előállítható magas sejtsűrűségű tenyészet.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A lovasztatin termelése és piaci helyzete
    (2011-11-18T10:33:53Z) Papp, Benedek; Fekete, Erzsébet; DE--TEK--Természettudományi és Technológiai Kar--Biológiai és Ökológiai Intézet
    A lovasztatin fontos koleszterincsökkentő gyógyszer. Ipari előállítása fermentációval történik. A legfontosabb termelő törzs az Aspergillus terreus. Piaci helyzete számottevő.
  • Nincs kép
    TételKorlátozottan hozzáférhető
    A szerves savak előállításának fermentációs technológiái, globális piaci helyzetük
    Mészáros, Károly; Karaffa, Levente; Papp, Benedek; DE--Természettudományi és Technológiai Kar--Kémiai Intézet
    A dolgozatomban a szerves savak mikrobiális úton való gyártásáról írtam. 5 fontosabb karbonsavat emeltem ki: citromsav, glükonsav, ecetsav, tejsav, és az itakonsav. Ezeknek a szerves anyagoknak az általános jellemzőit, technológiáit és piaci helyzeteit foglaltam össze. Részletesen kifejtettem az itakonsav globális piaci helyzetét.
  • DSpace software copyright © 2002-2025
  • LYRASIS
  • DEENK
  • Süti beállítások
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Felhasználói szerződés
  • Kapcsolat
  • Súgó