Hankóczy Jenő Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
Mezőgazdaságtudományi Kar
Hankóczy Jenő Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola
(megszűnt 2015. augusztus 31.)
Böngészés
Hankóczy Jenő Növénytermesztési és Kertészeti Tudományok Doktori Iskola Tárgyszó szerinti böngészés "almaültetvény"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Komposztkezelések hatása az almafák (Malus domestica Borkh.) vegetatív és generatív teljesítményéreSzabó, Anita; Vágó, Imre; Szabó, Anita; Hankóczy Jenő növénytermesztési és kertészeti tudományok doktori iskola; DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar -- DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar --; DE--ATC--Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar --Komposzt-felhasználási kísérleteinket kontrollált körülmények között tenyészházban (2009-2012), majd szabadföldön almaültetvényben (2010-2012) állítottuk be. A kísérleti talaj minden esetben humuszos homoktalaj volt. Vizsgáltuk a tenyészedényekbe vetett angolperje (Lolium perenne L.) biomassza produkcióját, amely mennyiségén keresztül jelezte a különböző komposztkészítmények eltérő hatásait. A bio/öko és az integrált termesztésű ültetvényben egy adott komposzt hatását vizsgáltuk a talaj paraméterekre, illetve az almafák (Malus domestica Borkh., cv. Golden Delicious és Pinova) vegetatív és generatív teljesítményére. The compost application experiments were carried out under controlled environmental conditions in a greenhouse (2009-2012) and under field conditions in an apple tree orchard (2010-2012). Humic sandy soil was used as experimental soil in all cases. In the greenhouse experiments the amount of the biomass of ryegrass (Lolium perenne L.), sowed into the pots indicated the variable effect of the different compost products. The effect of a certain compost product on soil parameters and the vegetative and generative performance of the fruit of Golden Delicious and Pinova apple trees in an organic and integrated cultivated orchard were examined.