Hallgatói dolgozatok (Általános Orvostudományi Kar)
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
Böngészés
Hallgatói dolgozatok (Általános Orvostudományi Kar) Szerző szerinti böngészés "Adácsi, Cintia"
Megjelenítve 1 - 1 (Összesen 1)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Élelmi nyersanyagok nitráttartalmának változása különböző konyhatechnikai módszerek hatásáraAdácsi, Cintia; Kincses, Sándorné; DE--Általános Orvostudományi Kar; Czipa, Nikolett; Mezőgazdaság- Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar::Élelmiszertudományi IntézetDolgozatomban arra kerestem a választ, hogy milyen konyhatechnikai módszerrel tudnánk leginkább lecsökkenteni az élelmi nyersanyagok nitráttartalmát. A vizsgálatba sárgarépát, héjas- és héj nélküli burgonyát használtunk fel. Konyhatechnikai eljárások közül a főzést, a sütést és a párolást alkalmaztuk. A kísérlet alapján kijelenthető, hogy a sárgarépa és a héj nélküli burgonya minták esetében, a nitráttartalmat a legnagyobb mértékben a konyhatechnikai eljárások közül a főzés csökkentette. A héjas burgonya esetében sütés hatására csökkent leginkább a nitráttartalom.