Hallgatói dolgozatok (Szolnoki Campus)
Állandó link (URI) ehhez a gyűjteményhez
Böngészés
Hallgatói dolgozatok (Szolnoki Campus) Szerző szerinti böngészés "Bakos, Róbertné"
Megjelenítve 1 - 6 (Összesen 6)
Találat egy oldalon
Rendezési lehetőségek
Tétel Korlátozottan hozzáférhető Az Anna Grand Hotel rendezvényszervezői tevékenységének és pozíciójának elemzése hivatásturizmus tekintetébenSlezák, Dóra; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarNapjainkban a rendezvényszervezői szakma specializálódik, egyre professzionálisabb, egyre sokszínűbb módon tudja kiszolgálni a rendezvényigényeket. A rendezvényszakma folyamatos változáson ment keresztül a társadalmi és technológiai fejlődéssel párhuzamosan. Ma már a rendezvények színvonalas megvalósításhoz sokféle lehetőséget biztosít a digitális világ. A 2020-as év drasztikus módosításokra kényszerítette és kétségbe ejtette a szakmát. Szakmai gyakorlatom során saját bőrömön tapasztalhattam az Anna Grand Hotel korábbi sikeres éveinek pörgését augusztus végén és még szeptember elején is a belföldi turizmus lendületében, majd szeptember végétől beleláthattam a hotel nehézségeibe is a jelen helyzetben. Dolgozatomban arra keresem a választ, hogy vajon hivatásturisztikai rendezvények bevonzásához minden lehetőségét kihasználja e a szálloda és azt megfelelően kommunikálja e a célközönség felé? Van e realitása az Anna Grand Hotelben a konferenciaturisztikai szolgáltatások fejlesztésének a trendeket és a 4*-os Balatoni Kiemelt Turisztikai Térséghez tartozó hotelek között elfoglalt pozícióját figyelembe véve? Ha igen, milyen eszközökkel?Tétel Korlátozottan hozzáférhető Borturizmus Magyarországon, Tokaj-Hegyalja kitüntetett szerepeBezzeg, Anett; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarDolgozatom Magyarország borturizmusáról és a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék bemutatásáról szól. A dolgozatom elején a borról lesz szó, majd a borturizmus fontosságát emelem ki. A következőkben a Tokaji borvidék különlegességét taglalom, valamint a bor és a gasztronómia szoros kapcsolatára is kitérek. Primer kutatásom során ellátogattam Mád településre, ahol egy népszerű éttermet választottam ki arra, hogy bemutassam a dolgozatomban, továbbá egy kérdőíves felmérést készítettem a Tokaji borvidék ismertségéről hazánkban, valamint a minőségi borfogyasztás fontosságáról.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Enni vagy nem enni?-A Balaton-parti és környéki szállodák speciális diétás ellátásának vizsgálataHeimpold, Szabina; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarÉvről évre fokozatosan nő azok száma, akiket ételallergiával vagy -intoleranciával diagnosztizálnak, így életük végéig speciális diétát kell követniük. Ezek az emberek ugyanúgy utaznak és szeretnék a szálláshelyek szolgáltatásait, beleértve az ellátást is igénybe venni. Esetükben a nem megfelelően követett diéta egészségügyi következményekkel járhat, így kiemelt fontossága van a megfelelő étkezésnek. Saját tapasztalatokra hagyatkozva a szállodák még nem állnak készen az orvosi javaslatra speciális étrendet követő vendégek kiszolgálására. A dolgozat célja a ezen állítás megerősítése vagy cáfolása a felkutatott információk alapján.Tétel Korlátozottan hozzáférhető A kevert italok fogyasztási szokásai napjaink vendéglátásábanHorváth, Dorina; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarA kevert italok alapjait szolgáló szeszesitalok bemutatása, a bármixerek és pultosok iránt elvárt tudási követelmények, a bárpult eszközei és felépítése, koktél történelem, föbb koktélok bemutatása és a magyar társadalom kevert italok fogyasztásához tartozó magatartartását elemzö dolgozat.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Logisztika a valóságbanSzőke, Fanni; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarDolgozatomban kifejtem az iskolában tanultakat a logisztikáról, illetve egyéb kutatásaim során megismert területekről. Pár mondatban a logisztika történetét is összefoglalom, valamint a munkahelyemen lévő logisztikai munkákra térek ki. Részletezem a cégnél tapasztalt változásokat, amik a vírushelyzet miatt kerültek bevezetésre. Emellett a vállalatnál lévő területeket ismertetem dolgozatom során. Összességében az elmúlt évek tapasztalatait a logisztikáról és egy vállalat bizonyos területeinek működéséről foglalom össze.Tétel Korlátozottan hozzáférhető Menürendszer a vendéglátásbanNagy-Szép, István; Bakos, Róbertné; DE--Gazdaságtudományi KarDolgozatom témája a Szikra étterem kínálatának vizsgálata volt. Szakirodalmak tanulmányait vettítettem az étlapra, hogy megfelelően van-e kialakítva. Összehasonlítottam a szezonális étlapokat, rendezvényeket és analizáltam az itallapot. A vendégek szokásait, illetve igényeik kielégítésének módját mind a dolgozók, mind vendégek szempontjából elemeztem. A tanulmány célja a menü és A' la carte étlap elemzése, ételérzékeny vendégek gyakorisága, valamint az egészséges táplálkozás megfigyelése. A dolgozatomat kvalitatív és kvantitatív módszerrel segítségével vizsgáltam.